Μηχανική βλάβη παρουσίασε χθες Τετάρτη 17 Αυγούστου το “Ολύμπιος Ζευς” της εταρείας ΑΝΕΜ, που πραγματοποιεί τα δρομολόγια από Κάλυμνο προς Μαστιχάρι και αντίστροφα και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Κω και από την εταιρεία, που διευκρινίζει πως θα εξυπηρετηθούν τα δρομολόγια με το σκάφος “Ηλίας Τ.”

Ακολουθούν η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κ:ω, καθώς και της ΑΝΕΜ:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Eνημερώθηκε πρωινές ώρες χθες (Τετάρτη 17 Αυγούστου), η Λιμενική Αρχή Κω, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” Ν. Κω 09, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αντλία πετρελαίου της δεξιάς κύριας μηχανής του.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Καλύμνου προς τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με 138 επιβάτες, 11 Ε.Ι.Χ., 02 Φ/Γ και 05 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης και τη διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Με ανακοίνωση της εταιρείας, τα δρομολόγια που πραγματοποιούσε  το OLYMPIOS ZEUS, θα εξυπηρετηθούν ,για τους επιβάτες της γράμμης, από ταχύπλοα της εταιρείας, μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης :