Με απανωτές μηνύσεις, εξελίσσεται η υπόθεση με την καταγγελία βιασμού από 19χρονη σπουδάστρια στην Κάλυμνο, που έκανε τον γύρο των πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης.

Τόσο η πλευρά της 19χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό, όσο και εκείνη του νεαρού που φέρεται ότι διέπραξε το αδίκημα, έχουν προβεί σε εκατέρωθεν μηνύσεις, με τον εισαγγελέα να έχει να λύσει μια υπόθεση που συνέβη στις 14 Απριλίου και την μήνυση να υποβλήθηκε στην Αθήνα την επόμενη.

Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί

Επειδή η καταγγέλλουσα ανέφερε πως οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο την απέτρεψαν από το να υποβάλει μήνυση, το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζει ότι δεν απέτρεψαν την κοπέλα να υποβάλει την καταγγελία. Όπως αναφέρεται σε επίσημη αναφορά προς το Αρχηγείο, η 19χρονη εμφανίστηκε στο Α.Τ. το μεσημέρι της 14-4-2022 και ανέφερε προφορικά ότι υπέστη βιασμό, κατονομάζοντας συγκεκριμένο άτομο. Οι αστυνομικοί, πάντα σύμφωνα με την αναφορά τους, την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να δώσει έγγραφη κατάθεση, αλλά αυτή ζήτησε να μιλήσει πρώτα με την δικηγόρο της, βγήκε από το τμήμα και δεν επέστρεψε. Επίσης οι αστυνομικοί, με εντολή εισαγγελέα προσήγαγαν τον φερόμενο ως δράστη, αλλά και πάλι με εισαγγελική εντολή τον άφησαν ελεύθερο το βράδυ της ίδιας μέρα, καθώς δεν εμφανίστηκε η κοπέλα. Η 19χρονη παρουσιάστηκε την επόμενη μέρα στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου υπέβαλε μήνυση για βιασμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε, σήμερα το πρωί, εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει την υπόθεση.

Ο “Π.τ.Κ.” θα επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της Καλύμνου, κ. Δημήτρη Καρδούλια, που χειρίζεται την υπόθεση ως συνήγος υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη, ώστε να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα, που απασχολεί σήμερα την επικαιρότητα.