Οι Καλύμνικες ομάδες μπάσκετ της ΕΑΚΑ και της CBA, αγοριών και κοριτσιών, σημείωσαν 4 νίκες σήμερα Σάββατο και 1η του μήνα.

Με ένα τεράστιο 75-18 οι Παγκορασίδες της ΕΑΚΑ έδειξαν πως είναι το μεγάλο φαβορί και για ενάμιση καλάθι δεν πήραν την διαφορά των 60 πόντων από τα κορίτσια του Φοίβου, που ήταν σχεδόν θεατές στο ματς μέσα στο κλειστό της Καλύμνου, με την ομάδα του Γιώργου Μαύρου να “κάνει περίπατο” στο παρκέ του κλειστού της Καλύμνου.

Τις “πρωτοεμφανιζόμενες” Νεάνιδες του Πανιωνίου Λέρου, υποδέχτηκαν οι κοπέλες του Χρήστου Καλαϊτζίδη και έκαναν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με 60-39. Οι κοπέλες από τη Λέρο, που πρώτη φορά εμφανίζονται σε γυναικείο πρωτάθλημα, έδειξαν μια θετική εικόνα στο παρθενικό ματς για την ομάδα τους, με την Ακαδημία Καλύμνου όμως να υπερέχει σε όλα τα σημεία.

Τα πιτσιρίκια του Γιάννη Κοσσαρή, έκαναν το 2/2 νικώντας τον Φοίβο Κω 1, με 47-42 στον Όμιλο Νήσων των Παμπαίδων, με τον Χρυσάκη της ΕΑΚΑ να φέρνει μόνος του 33 πόντους και τους νεαρούς Κώους να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούσαν.

Μέσα στο Πυλί της Κω οι Έφηβοι της Ακαδημίας Καλύμνου, άρπαξε από τον  Α.Ε Δικαίου τη νίκη που την έβλεπαν κοντά, αφού στο τέλος της 3ης περιόδου είχαν φύγει μπροστά 10 πόντους. Όμως οι Καλύμνιοι είχαν άλλα σχέδια και το παιχνίδι κλείδωσε στο 59-61 υπέρ της Ακαδημίας

(Πληροφορίες και φώτο από giafkasports.gr)