Ένα πολύ σημαντικό έργο λαμβάνει σάρκα και οστά, σε ένα μικρό νησί με βαρύνουσα, όμως, σημασία για την ορθοδοξία και την ιστορία της χώρας μας, στην Πάτμο.

Πρόκειται για την αναβάθμιση, την επισκευή και την συντήρηση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής.

Το κτίριο της σχολής, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, αφού είναι το αρχαιότερο σε λειτουργία σχολείο στην Ελλάδα. Σημειωτέον, πως έχει τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ακαδημία Αθηνών και την UNESCO.

Πλέον, τα κτιριακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή οδεύουν προς επίλυση, χάρη στην καθοριστική συμβολή του Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ιωάννη Παππά, ο οποίος ενημερώθηκε για τα ζητήματα, αφουγκράστηκε την κατάσταση και πραγματοποίησε πλήθος συσκέψεων και επαφών, για να προχωρήσει άμεσα η επισκευή και η αναβάθμιση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής.

Μέσα από διαδοχικές συσκέψεις, ο κύριος Παππάς κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων φορέων για την αναβάθμιση της Σχολής. 

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία που είχε ο κύριος Παππάς με τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Α.Ε, κύριο Τίμο Κατσίπο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κύριο Θανάση Γιάνναρη, καθώς και με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κύριο Κώστα Καραμανλή, εντάχθηκε το έργο της επισκευής και της συντήρησης της σχολής στον προγραμματισμό της Εταιρείας.

Είχε προηγηθεί και η συνάντηση του κυρίου Παππά, την περασμένη άνοιξη, με τον Διευθυντή της Σχολής, κύριο Γιάννη Ζαρκαδούλα, ο οποίος παρουσίασε στον Βουλευτή τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή και είχε συνεχή επικοινωνία στη διαδικασία εύρεσης λύσεων για την επισκευή και τη συντήρησή της. 

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία θα δώσει την αίγλη που αξίζει, σε μια τόσο σημαντική και ιστορική Σχολή της Πατρίδας μας.