Μετά από τη συνεχή συνεργασία της βουλευτού Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους αλιείς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν προσωρινά τη δραστηριότητα τους λόγω των επιπτώσεων του Covid19.

Ειδικότερα, και ύστερα από ενημέρωση από το Υπουργείο, στα πλαίσια του μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid19», όσων αλιέων οι αιτήσεις οριστικοποιήθηκαν από 26/5/2022 έως 13/7/2022, αναμένεται να πληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ύστερα από τη εξέλιξη αυτή, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., στέκεται δίπλα σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους,σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω των επιπτώσεων του Covid19.

Είμαστε κοντά στους αλιείς μας, στους οποίους βασίζεται σημαντικό μέρος της οικονομίας των νησιών μας. Ευχαριστώ, τόσο τον αρμόδιο Υφυπουργό, όσο και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, που ακούν και στηρίζουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας».