Και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την όλη διαδικασία, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει χωρίς την δέουσα σοβαρότητα το μείζον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και αυτό απέδειξε με την χθεσινή τακτική της.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Σάκης Χούλλης, τόνισε και χθες κατά την διαδικασία, πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε τακτική συνέλευση και με την συμμετοχή φορέων και κατοίκων του νησιού και απάντησε στις κατηγορίες της πλειοψηφίας πως «κάποιοι δεν θέλουν να συζητηθεί το θέμα», τονίζοντας πως  «το λένε αυτοί που χρόνια τώρα διαιωνίζουν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Η σημερινή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ! συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 το μεσημέρι, με θέμα:

Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη μεταβατική διαχείριση αστικών στέρεων αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων…, ήταν αποκαλυπτική για το πως η δημοτική αρχή Διακομιχάλη αντιμετωπίζει, τα οξυμένα προβλήματα του νησιού. 

Αποκαλύφθηκε ο,τι τα αντιμετωπίζει  με τρόπο αναντίστοιχο από τη σοβαρότητα τους, για να μην πούμε, με τρόπο αδιάφορο που καταλήγει να έχει τραγικές συνέπειες για το λαό του νησιού μας.

Αναρωτιόμαστε, από που τους προκύπτει, το έκτακτο σε ώρα εργάσιμη, με παρουσία μόλις 15 δημοτικών συμβούλων και άλλων 3-4 στο zoom, ενώ θα μπορούσε να γίνει σε τακτική συνεδρίαση απογευματινή ώρα με την παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και φορέων και κατοίκων του νησιού μας. 

Μάλιστα ο δήμαρχος, για να ενισχύσει την άποψη του, επικαλέστηκε τη παρουσία του κ. Λέκκα, ώστε να μας πει ότι υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος, σε περίπτωση σεισμού ή έντονων καιρικών φαινομένων.

Ανακάλυψε την Αμερική ο δήμαρχος;

Τώρα κατάλαβε τη σοβαρότητα του προβλήματος;

3 και βάλε χρόνια, τη τελευταία μόνο φορά στη διοίκηση του Δήμου, τώρα κατάλαβε τους κινδύνους; Τόσα πολλά χρόνια του πήρε για να καταλάβει ότι πρέπει επιτέλους το αίσχος της χωματερής να πάψει, ΟΧΙ για τους φιλοξενούμενους μας, αλλά πρώτα και κύρια για τους κατοίκους του νησιού μας;

Τους ενόχλησε μάλιστα, η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την συμμετοχή φορέων του νησιού μας στη συνεδρίαση του ΔΣ. Φαίνεται ότι φοβούνται τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση που είναι συσσωρευμένη, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα!

Αρχικά μας κατηγόρησαν, ότι η άρνηση, ΟΧΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, αλλά η άρνηση συζήτησης του θέματος ως κατεπείγοντος  (χωρίς εισήγηση και στις 2 η ώρα το μεσημέρι), έχει να κάνει με ψηφοθηρικούς λόγους, στη συνέχεια ακούσαμε και ότι ¨τελικά κάποιοι δε θέλουν τη λύση του προβλήματος!¨. Το λένε αυτοί που χρόνια τώρα διαιωνίζουν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος!

Οι τοποθετήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής ξεπερνούν, και τα πιο Χιτσοκοκικά σενάρια εγκλημάτων! Γιατί είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η αδιαφορία της δημοτικής αρχής και στο θέμα της χωματερής!

Μάλιστα με θράσος ο δήμαρχος λέει ότι η καταψήφιση του κατεπείγοντος τον συμφέρει πολιτικά,  είπε την αλήθεια, δηλαδή, ότι έφερε το θέμα με το τρόπο αυτό, ώστε να καταψηφιστεί, και ως άλλος Influencer να βγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνει ¨παιχνίδι¨.

Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν μας κατηγόρησαν ότι βάζουμε εμείς τη φωτιά στα σκουπίδια!

Εμείς από τη πλευρά μας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο δήμαρχο, οτι τουλάχιστον 4 φορές είτε με μορφή ερωτήσεων είτε με προτάσεις ζητήσαμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Και η πρόταση αυτή σκόνταφτε, στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Σε κάθε περίπτωση όποτε έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ολοκληρωμένη πρόταση, για την ενδιάμεση λύση αλλά και συνολικά τη διαχείριση των απορριμμάτων,  που απαντά πάνω στις πραγματικές ανάγκες του λαού του νησιού μας.

Κάλυμνος 29/9/22