Έχει πλέον γίνει συνώνυμο του Καλυμνιακού Αυγούστου, ο Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στις Μυρτιές, της οικογένειας Μουσελλή, με την φετινή προσέλευση των πιστών να είναι πρωτοφανής.

Η κίνηση των οχημάτων στον περιφερειακό δρόμο, ήταν πρωτόγνωρη και ο κόσμος ανέβαινε τη σκάλα προς το εκκλησάκι μέχρι αργά και η κούραση της ανάβασης να αποζημιώνεται από τον παράδεισο που έχουν στήσει ο Γιώργος και η Άννα Μουσελλή, στο ύψωμα στις Μυρτιές, με την απέναντι θέα της Τελένδου στα χρώματα του δειλινού, να είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Μέσα σε απόλυτη κατάνυξη, με τις φωνές από τους ψάλτες να συνεπαίρνουν όλους, τελέστηκε ο εσπερινός και δεκάδες ήταν οι Φανουρόπιτες που έφεραν οι πιστοί, με την ευχή να τους φανερωθεί ό,τι είχαν στη σκέψη τους.

Τα πάντα ήταν έτοιμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, αφού ο Γιώργος και η Άννα, μέρες τώρα κάνουν ετοιμασίες, φυσικά με τη βοήθεια των παιδιών τους, της Μαρίας και του Γιάννη, πτυχιούχου πλέον της Νομικής και ασκούμενου δικηγόρου, που άφησε όλους άφωνους με τη ώριμη πλέον φωνή του, δίπλα στον μέντορά του, τον Κουμπαρά Ατσά, που έδωσαν ιδιαίτερη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Βίντεο Μ. Μέρης

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Βίντεο Ν. Μαμάκας

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video