Σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 27χρονος από την Κάλυμνο που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί τον Μάρτιο του 2021 στο νησί των σφουγγαράδων.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος δια του συνηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης αποδεχόμενος την ενοχή του και το πρακτικό αυτής, επικυρώθηκε προχθές από το δικαστήριο το οποίο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση κατάφεραν να εξαρθρώσουν δύο ομάδες που φέρονται να «δραστηριοποιούνταν» στην Κάλυμνο, επιφέροντας έτσι ισχυρό «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης!

Όπως είναι γνωστό, η «επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Κάλυμνο και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά εννέα άτομα (το ένα εξ αυτών συνελήφθη στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στην περιοχή μας).

Από αυτούς οι δύο φέρονται ως οι «αρχηγοί» των εγκληματικών οργανώσεων και οι λοιποί επτά, μέλη – πυρήνες που είχαν συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες κατά τη δράση τους, ωστόσο συνολικά στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 29 άτομα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία και τα όσα είχαν ανακοινωθεί επίσημα, οι δύο αυτές ομάδες ήταν μεν διαφορετικές, ωστόσο χρησιμοποιούσαν τον ίδιο τρόπο δράσης και λειτουργούσαν παράλληλα και συστηματικά, διακινώντας ουσίες σε τοξικομανείς του νησιού.

Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και ξεκίνησαν οι αστυνομικοί να ερευνούν την υπόθεση, έως και την ημέρα της εξάρθρωσής τους (30 Μαρτίου 2021), τα δύο κυκλώματα φέρονται να είχαν προβεί σε 400 δοσοληψίες ναρκωτικών, διακινώντας περισσότερα από 4,3 κιλά κάνναβη και 100 γραμμάρια κοκαΐνη αποκομίζοντας πάνω από 68.000 ευρώ!

Στην κατοχή των εμπλεκομένων που κατηγορούνται για τα αδικήματα της διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας-κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών, παραβίασης περιορισμών διαμονής και οπλοκατοχής, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 115,6 γραμμάρια κάνναβη, ποσότητες ηρωίνης και άγνωστης σύστασης χημικής ουσίας, 8 οχήματα, 4 μαχαίρια, 16 κινητά τηλέφωνα, εξοπλισμός διαμοιρασμού ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας, 2.200€ κ.α.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των δύο κυκλωμάτων και τη σύλληψη των μελών τους, σχεδιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων και υλοποιήθηκε με επιτυχία εκτεταμένης κλίμακας συντονισμένη – ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Καλύμνου και της Αττικής.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου 2021 το πρωί και ολοκληρώθηκε το βράδυ, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• Ηρωίνη βάρους 8 γραμμαρίων
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 115,6 γραμμαρίων

• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Άγνωστης χημικής σύστασης λευκή σκόνη βάρους 41,6 γραμμαρίων
• 18,5 φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία
• 4 θρυμματιστές κάνναβης

• 8 οχήματα, από τα οποία 4 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και 4 δίκυκλα
• 16 κινητά τηλέφωνα.
• 5 μαχαίρια.

• Το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ
• Κάρτες κινητών τηλεφώνων, βιβλιάρια τραπέζης, κάρτες τραπεζών, σημειώσεις
• Πλήθος πλαστικών συσκευασιών κενού περιεχομένου

Στο μεταξύ, βραδινές ώρες στις 30 Μαρτίου 2021 στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής άλλος ένας κατηγορούμενος.

Πρόκειται για τον 39χρονο (ξάδελφος ενός εκ των φερόμενων ως αρχηγοί) ο οποίος φέρεται ως ο βασικός προμηθευτής της μίας εγκληματικής ομάδας. Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία, ο 39χρονος φέρεται να εξασφάλιζε τις ναρκωτικές ουσίες, τις αποθήκευε σε «καβάτζες» στην Αττική και στη συνέχεια τις έστελνε αποκρύπτοντας τες μέσα σε δέματα στην Κάλυμνο, για παραπέρα διαμοιρασμό.
Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

rodiaki.gr