Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω), σε 44χρονο Καλύμνιο για τις ποσότητες ηρωίνης, χαπιών αλλά και χασίς που είχαν βρεθεί, πριν τέσσερα χρόνια, στην κατοχή του.

Ο 44χρονος κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και προχθές έγινε η δίκη του, όμως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε κάποιος συνήγορός του εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το οποίο εξέτασε κανονικά την υπόθεση ωσεί παρών ο κατηγορούμενος, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 9 το πρωί στην Κάλυμνο, όταν αστυνομικοί του νησιού εντόπισαν τον 44χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει 5 «φιξάκια» ηρωίνης, δύο ναρκωτικά χάπια, ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες τηλεφωνικής σύνδεσης και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 44χρονου όπου και εντοπίστηκαν 7,75 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και τρεις κάρτες τηλεφωνικής σύνδεσης.

Τα ναρκωτικά και όλα τα λοιπά αντικείμενα, όπως επίσης και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο δράστης το οποίο του το είχε δανείσει ένας φίλος του, κατασχέθηκαν.

Ο 44χρονος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

(Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ)