Λιγότερα από χθες ήταν τα σημερινά κρούσματα στα Δωδεκάνησα, καθώς διαγνώσθηκαν 519 θετικές περιπτώσεις, ενώ συνολικά στη χώρα ήταν 18.825 τα νέα κρούσματα, 106 θάνατοι από την νόσο και 569 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την ΠΕ Καλύμνου 77 κρούσματα που αφορούν το τελευταίο 24ωρο και στην ΠΕ Ρόδου 313,στην ΠΕ Κω 121 και στην ΠΕ Καρπάθου 8, στοιχεία που δείχνουν μια μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 561 και οι 440 (78.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ 121 (21.57%) είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Τρομάζουν όμως οι αριθμοί των καθημερινών θανάτων από τον ιό, που τις τελευταίες ημέρες κινούνται πάνω από 100 και συνολικά από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί 23.721 ασθενείς που έχασαν τη μάχη.

  SOS για νέο κύμα τον Απρίλιο

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο» σημείωσε ο  ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» κ. Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας πως αναμένει νέο κύμα της πανδημίας μέσα στην Άνοιξη, ευελπιστώντας ότι θα είναι ηπιότερο, επαναλαμβάνοντας πως η μη επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και η μη ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι οι λόγοι που δεν είναι δυνατή η ανάσχεση της πανδημίας.