Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, όχι όμως για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που φαίνεται πως ο Γιώργος Χατζημάρκος “καθαρίζει” από την πρώτη Κυριακή

Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR αποδεικνύουν ότι στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιχνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023. Η Έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Από τον πρώτο γύρο “καθαρίζει” την επόμενη πεναετία ο Γιώργος Χατζημάρκος

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των Περιφερειών θα πάνε στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Οκτωβρίου, με εξαίρεση 5 Περιφέρειες, ανάμεσά τους και εκείνη του Ν. Αιγαίου, που τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν να κρίνεται η μάχη από την πρώτη Κυριακή. Έχει ήδη γραφτεί πως ο Γιώργος Χατζημάρκος, παραμένει κυρίαρχος στο “παιχνίδι” της πολυπληθέστερης νησιωτικής Περιφέρειας της χώρας, με τα θετικά ποσοστά ικανοποίησης να ξεπερνούν το 50% και την πρόθεση ψήφου να να πλησιάζει το 54%, μετά φυσικά και την επιτυχημένη τουριστική περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τα νησιά της περιοχής να σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ και να καλύπτεται σημαντικά η χαμένη διετία της πανδημίας.

Ένα δεύτερο σημαντικό ερώτημα αφορά στην ικανοποίηση από το έργο του νυν Περιφερειάρχη. Πως κρίνεται η θητεία του;

Αυτό το ποιοτικό στοιχείο της έρευνας, είναι το πιο σημαντικό, καθώς καταγράφεται η ικανοποίηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών από την σημερινή ηγεσία των Περιφερειών. Και σ’ αυτό το ερώτημα, σχεδόν το 51% των κατοίκων του Ν. Αιγαίου φαίνονται ικανοποιημένοι από τον σημερινό Περιφερειάρχη, με το ποσσοτό που απάντησαν “Κακή – Πολύ καλή” την παρουσία του Γ. Χατζημάρκου να είναι 31,7%, μικρότερο από αυτό που δηλώνει πως δεν θα τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές.

Τα θέματα της υγείας το μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων του Ν. Αιγαίου

Το 34% των κατοίκων της Περιφέρειας, αναδεικνύει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής την υγεία, αφού ως γνωστόν τα νησιά υποφέρουν από την υποστελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, που σε αρκετά βρίσκεται στο “κόκκινο” και οι διακομιδές είναι πλέον καθημερινές, ακόμα και από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως της Ρόδου. Ακολουθεί η ακρίβεια, που στα νησιά είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το μεταφορικό κόστος καθιστά απλησίαστα τα ράφια των σούπερ μάρκετ για πολλά είση, ακόμη και αυτά της πρώτης ανάγκης.

Ακομμάτιστους Περιφερειάρχες ζητά η πλειοψηφία των πολιτών και με λιγότερες θητείες