Η Ε.Α Καλύμνου κέρδισε (ξανά) τον Φοίβο Κω στην έδρα της, αυτή τη φορά με 72-60 και έβαλε σοβαρότατη υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Ε.Α.ΚΑ.!

Οι Καλύμνιοι «λύγισαν» τον Φοίβο Κω (για δεύτερη φορά στην έδρα τους) με 72-60 και έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της β’ φάσης στην Α’ Κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Μαύρου ήταν πολύ καλή ειδικά στο β’ ημίχρονο και μάλιστα κέρδισε με +12, μία διαφορά που ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο σε πιθανές ισοβαθμίες στο τέλος. Με τη νίκη αυτή η Ε.Α.ΚΑ. βάζει σοβαρότατη υποψηφιότητα για τον τίτλο παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο σε αντίθεση με τον Φοίβο, που ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές στη συνέχεια και να παίρνουν την πολύτιμη νίκη. Οι «σφουγγαράδες» έκαναν μία πολύ καλή ομαδική προσπάθεια, αφού είχαν σε εξαιρετική μέρα αρκετούς παίκτες. Οι Τσαούσης, Σίσιου, Μελεούνης και Ρογαλίδης πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, βοήθησαν στο σκοράρισμα οι Βλαγκόγιας και Σκουμπουρδής και κάπως έτσι η ψυχωμένη Ε.Α.ΚΑ. πανηγύρισε μία τεράστια νίκη απέναντι στον Φοίβο, που είχε κορυφαίους και πρώτους σκόρερ τους Σουλιώτη και Σκούφη Α. Οι Καλύμνιοι είναι εδώ και δείχνουν ότι μέσα στην έδρα τους δύσκολα θα περάσει κάποιος…

Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-15, 34-33(ημ.) 52-41, 72-60
Διαιτητές: Αντωνίου- Νικηφορίδης
Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Μαύρος): Αλαχούζος, Σίσιου 14(3), Θεοφιλάκος 5(1), Βλαγκόγιας 8, Μελεούνης 10(2), Ρογαλίδης 10, Τσαούσης 18(1), Σκουμπουρδής 7, Κάτρης.
ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ (Καπλανίδης): Δρόσος 2, Γρηγοριάδης, Σκούφης Α. 17(2), Σουλιωτης 21, Γκοράτσας 5(1), Γιουσέμογλου 3, Δημητρίεβιτς 9(3), Θωνιάτης 3(1).

https://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=109745&fbclid=IwAR1_gn4e84kazOeU3rRzSwXfDE7pQeirnpkzgGcqHyNB_lPMFlIDnMRreTw