Την καθημερινότητα που βιώνει μια από τις γειτονιές της Καλύμνου, καταγράφει στο παρακάτω κείμενο, με ιδιαίτερα περιγραφικό ύφος, ο συμπατριώτης μας, Γιάννης Κότορος, συνοδεύοντας το με τις ανάλογες φωτογραφίες, ως αδιάψευστους μάρτυρες των οδών αναφέρει:

Εδώ φίλοι μου βλέπετε τα στενά της γειτονιάς του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται κοντά στον σταθμό ταξί. Επίσης είναι ο δρόμος από τον οποίο περνάνε οι τουρίστες μας για να πάνε στο Αρχαιολογικό μουσείο μας αλλά και στο άλλο μουσείο “το σπίτι του Βουβάλη”!

Η κατάσταση αυτή που βλέπετε δεν είναι τωρινή! Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια από τη μια τα σκουπίδια και από την άλλη τα “βουρκιασμένα” ψευτοφρεάτια.

Εγώ μαζί με άλλους γείτονες μου έχουμε επανειλημμένως ειδοποιήσει τις αρχές του τόπου μας ειδικά για τα “υποτιθέμενά” φρεάτια που δεν είναι φρεάτια συνδεδεμένα στην αποχέτευση αλλά είναι τρύπες στη γη με σκοπό απορροφούν τα νερά τα οποία επι καθημερινής βάσεως δεν σταματάνε να κυλάνε στα στενά μας. Τα νερά αυτά δεν είναι μόνο από “αυλές που πλένονται” από τους ιδιοκτήτες αλλά είναι και νερά που προέρχονται από “λάστιχα πλυντηρίων τα οποία οι νοικοκυρές τα έχουν στον δρόμο”.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να συγκεντρώνονται ασταμάτητα νερά και να δημιουργείται μια απαράδεκτη εστία μόλυνσης και δυσοσμίας! Το οδόστρωμα μονίμως ολισθηρό καθώς έχει πιάσει “μαλούπα”! Τα ατυχήματα αμέτρητα καθώς δικυκλιστές αλλά και πεζοί πέφτουν κάτω (ένας εκ των οποίων είναι οικογενειακό μου πρόσωπο).

Εδώ και χρόνια έχουμε επανειλημμένως απευθυνθεί στις τοπικές αρχές χωρίς να δούμε αντάπόκριση. Ο ένας μας στέλνει στον άλλο αλλά και ένας απο αυτούς μπροστά μας προσποιήθηκε ότι τάχα μου τηλεφώνησε στον υπεύθυνο για κανονίσει να έρθει συνεργείο για να το φτιάξει (πρώην δημοτική αρχή) άλλος πάλι (της νυν δημοτικής αρχής) μετά απο προσωπική επικοινωνία με διαβεβαίωσε ότι ενημέρωσε τον υπεύθυνο και εκείνος θα επιλειφθεί του θέματος. Και το πρόβλημα δυστυχώς διαιωνίζεται… Υποσχέσεις πολλές αλλά πράξη ουδεμία!

Το μόνο που έχω να πω ντροπή!!! Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο! Μετά θέλουμε και τουρισμό! Κάντε επιτέλους κάτι πριν να είναι πολύ αργά !!!

Και μην ξεχνιόμαστε!!! Η προεκλογική περίοδος πλησιάζει! Θα έρθουν όλοι τους πάλι να μας σφίξουν το χέρι να μας δώσουν τις ίδιες υποσχέσεις και να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Αλλά αυτό που ξεχνάνε είναι ότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος!!!
Συγνώμη αν σας κούρασα!
Γιαννης Κότορος!!!”