Η Θεοδώρα Γιαλλούρη του Νικολάου και της Σεβαστής στην έδρα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες.

Γραφει ο Παναγιώτης Γιαμαίος

          Πολλά Καλυμνάκια κατά καιρούς διακρίνονται  σ΄ όλο τον κόσμο στις επιστήμες που ακολουθούν, προβάλλοντας και διαφημίζοντας τη γενέτειρά τους στα πέρατα της γης. Παράλληλα, οι εντός των τειχών Καλύμνιοι καμαρώνουν και υπερηφανεύονται για την πρόοδο, τις επιτυχίες και τις ηχηρές διακρίσεις των παιδιών τους στην αλλοδαπή. Μα περισσότερο χαίρονται και καμαρώνουν οι γονείς και οι συγγενείς αυτών των παιδιών, γιατί οι θυσίες τους, οικονομικές κυρίως, δεν πήγαν χαμένες. Αντίθετα ανέδειξαν έναν  άριστο ακόμη επιστήμονα, διαπρύσιο  πρεσβευτή της Καλύμνου μακριά  απ΄ αυτήν. 

         Αυτή τη φορά τα ευχάριστα νέα έρχονται από το Λος Άνζελες των ΗΠΑ. Πρόκειται για τη Θεοδώρα Γιαλλούρη του Νικολάου  και της  Σεβαστής (εκπαιδευτικών) που διαγράφει μια αξιοζήλευτη τροχιά στις σπουδές της.

        Τελείωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έκανε Μάστερ στο California State University L.A Los Angeles. Έλαβε  υποτροφία για  διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες, στο University of Southern California L.A.

        Πήρε την έδρα Πολιτικών Επιστημών στο University San Bernardino Los Angeles C. A.

        Συγχαίρω την κ. Θεοδώρα Γιαλλούρη γι΄αυτές τις επιτυχίες της που απαίτησαν, ασφαλώς, πνευματικές ικανότητες, αποφασιστικότητα, προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και θυσίες. 

       Της εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια στην πανεπιστημιακή έδρα που με την αξία της κατέλαβε, με την προτροπή να γευτεί στο έπακρον τους καρπούς της πολυετούς επιστημονικής της κατάρτισης.

Φιλικότατα 

Παναγιώτης Γιαμαίος