Το αφιέρωμα στο θρυλικό Αντιτορπιλικό “Αδρίας”, μια δημιουργία της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”, ένα ντοκιμαντέρ με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ελεύθερον τον Έμψυχον”. παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από τους Νίκο Παπαδόπουλο και Ευδοκία Βουβάλη, που αποτελούν την ψυχή της Ομάδας, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του “Αρχιπελάγους” και το φωτογραφικό υλικό που παραχωρήθηκε στη σελίδα από την Ομάδα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου,η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” είχε την χαρά και την τιμή, να παρουσιάσει στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) , το αφιέρωμά στο Α/Τ Αδρίας, με τίτλο “Ελεύθερον το Εύψυχον”.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο γιός του τελευταίου επιζώντος του Α/Τ Αδρίας, αείμνηστου Γεωργίου Τασσά, Δρ Κωνσταντίνος Τασσάς.
Τα μέλη και το έργο της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”, προλόγισε ο Πλωτάρχης κ. Κεχαγιάς (ΠΝ) και ακολούθησε η κ. Βουβάλη Ευδοκία με την παρουσίαση της προσωπικότητας του Κυβερνήτη του “Αδρία” , αείμνηστου Αντιπλοίαρχου Ιωάννη Τούμπα. Στην συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μια μικρή εισαγωγή στην ταινία που θα ακολουθούσε και ξεκίνησε η προβολή. Μετά το πέρας της προβολής, το σύνολο των σπουδαστών/δοκίμων της Σχολής, ξέσπασε (αν και δεν προβλέπεται) σε θερμό χειροκρότημα !
Στην συνέχεια ο Διευθυντής Σπουδών Πλοίαρχος κ. Νικόλαος Πατσάκης (ΠΝ), επαίνεσε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια το έργο της Πολιτιστικής ομάδας”Αρχιπέλαγος” και αναφέρθηκε στην ανάγκη της ιστορικής μνήμης αλλά και ιστορικής συνέχειας .
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδοση αναμνηστικών.