Η Ι. Μητρόπολη, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Πρωτοψάλτη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού του Σωτήρος Χριστού, Σακελλάρη Τρικοίλη

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως:

“Η Ιερά Μητρόπολις επί τω αγγέλματι της προς Κύριον εκδημίας του αειμνήστου Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Σακελλάρη Τρικοίλη, γόνου λευϊτικής οικογενείας, απευθύνει προς την σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του εκλιπόντος θερμά συλλυπητήρια.

Ο αείμνηστος Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης εκ παιδιόθεν και επί 57 συναπτά έτη, υπηρέτησε ευόρκως το Ιερό Αναλόγιο ως Ιεροψάλτης και αφήνει μία αγαθή μνείαν προς το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως δια την πλουσίαν μουσικήν του κατάρτισιν, που με βάση τη βυζαντινή μουσική ύμνησε τον Κύριον της Δόξης Χριστόν.

Η απώλειά του θα μείνει αισθητή, τόσο στον ιερό κλήρο της Μητροπόλεώς μας, όσο και στον ιεροψαλτικό κόσμο της νήσου και ουχί μόνον. Ποιος Καλύμνιος θα ξεχάσει ποτέ το ύφος του, την καλλιφωνία του και την απόδοση των ιερών ύμνων της εκκλησίας. Κόσμος πολύς συνέρρεε κατά τις ιερές ακολουθίες στον Μητροπολιτικό ναό της Καλύμνου για να ακούσει τον καλλίφωνο ιεροψάλτη.

Η Ιερά Μητρόπολις εκτιμώντας το έργο, την αγάπη του προς το ιερό αναλόγιο και τον σεβασμό του προς την Εκκλησία, του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας.

Αιωνία η μνήμη του. Και ως έψαλλε τον Κύριον εν τω κόσμω τούτω, θα συνεχίση να ψάλλη και εις τας ουρανίους μονάς. Είχε όντως κλήση εκκλησιαστική και παρουσία, την οποίαν έλαβε από τον αείμνηστο πατέρα του ιερέα π. Νικόλαο, ο οποίος εμόρφωσε το τέκνο του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και αυτό φάνηκε μέσα στην πορεία της ζωής του, η οποία ήταν πολυσχιδής. Εξέδωσε δε τη φροντίδι του εκκλησιαστικό οδηγό για τον Μητροπολιτικό Ναό που τόσο ηγάπησε.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού στην Πόθια Καλύμνου στις 2.00 το μεσημέρι.

Κύριος ο θεός αναπαύση μακαριστή ψυχή του «εν χώρα ζώντων εν σκηναίς δικαίων, όπου λάμπη το φως της Τρισηλίου Θεότητος».

+ Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος”