Με… buzzer beater του Μπουλαφέντη, η Ακαδημία κέρδισε στο ντέρμπι της Καλύμνου την Ε.Α.ΚΑ. με 42-41, έκανε το 4 στα 4 και διατήρησε το αήττητο της στον όμιλο νήσων του πρωταθλήματος των παμπαίδων!

Τεράστια νίκη της Ακαδημίας Καλύμνου στο ντέρμπι των παμπαίδων με την Ε.Α.ΚΑ με buzzer beatee του Μπουλαφέντη, 1” πριν το τέλος. Η ομάδα του Ζάχου Καρδούλια κέρδισε με 42-41, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, διατήρησε το αήττητο της και έκανε το 4 στα 4, στον όμιλο νήσων. Μάλιστα, η Ακαδημία υποχρέωσε την Ε.Α.ΚΑ. στην πρώτη της ήττα και έκανε πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση της στους αγώνες μπαράζ, που οδηγούν στο φάιναλ-φορ.

Η Ακαδημία Καλύμνου ήταν πιο ομαδική και παρά το γεγονός ότι έπαιζε χωρίς τον Τσαγκάρη (είναι τραυματίας τον τελευταίο καιρό) πανηγύρισε τη νίκη στο «θρίλερ» της Καλύμνου. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Ακαδημία να έχει πιο πολλές λύσεις από την Ε.Α.ΚΑ., που τα περίμενε όλα από τον Αλαχούζο, ο οποίος σταμάτησε στους 29 πόντους, από τους 41 της ομάδας. Στο κλειστό γυμναστήριο της Καλύμνου «έσπασαν καρδιές» με την Ακαδημία να παίρνει το ροζ φύλλο έχοντας πρώτο σκόρερ και καλύτερο παίκτη τον Οικονόμου.

Στην τελευταία φάση απέμεναν 4” πριν το τέλος, με την Ακαδημία να επαναφέρει τη μπάλα. Μόλις 1” πριν το τέλος, ο Κουλλιάς Χ. έδωσε την ασίστ στον Μπουλαφέντη, κι αυτός διαμόρφωσε το τελικό 41-42 υπέρ της Ακαδημίας.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 9-8, 27-22(ημ.), 32-33, 41-42
Διαιτητής: Μπουφίδης
Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Χαντσαρίδης): Χρυσάκης 4, Μουσσάς 4, Αλαχούζος 29(2), Τρικοίλης, Καρδούλιας 4, Σιαχάμης.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καρδούλιας): Κουλλιάς Π. 6, Κουλλιάς Χ. 6, Νίκζας, Έλληνας 9, Χαντζάρας, Οικονόμου 15(3), Μπουλαφέντης 6, Κλήμης.

12sports.gr