Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, εκδόθηκε η ανακοίνωση που αφορά την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ίντερνετ στην παραλιακή ζώνη του νησιού, που αποτελείται από 11 ασύρματα σημεία  σύνδεσης WIFI4EU.

Όμως αναφέρεται, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κι’ άλλων σημείων ασύρματης σύνδεσης και η εγκατάσταση έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία EUROAXES Group.

Ακολουθεί το δ.τ. από το γραφείο του Δημάρχου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

mail: grafeioepikoinwnias@gmail.com                                            

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος 17/12/ 2021

Ο Δήμος Καλυμνίων υλοποίησε επιτυχώς την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου με το Πρόγραμμα WIFI4EU, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμος Καλυμνίων αποτελεί έναν από τους δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα  WIFI4EU για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε διάφορα σημεία της πόλης, με παροχή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους του πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με τους τεχνικούς του ομίλου EUROAXES Group, ολοκλήρωσε στην εγκατάσταση 11 ασύρματων σημείων σύνδεσης WIFI4EU στους παρακάτω χώρους:

1. Δημαρχείο (3)

2. Ναυτικό Μουσείο (1)

3. Πνευματικό Κέντρο (2)

4. Αίθουσα Αναμονής – Λιμάνι (1)

5. Λιμενικό Ταμείο – Λιμάνι (2)

6. Ιχθυόσκαλα (2)

Κατ’ αυτόν τον τρόπο καλύπτεται όλο το ανάπτυγμα της κεντρικής παραλιακής πλατείας μας και ελεύθερα θα μπορούμε όλοι μας να έχουμε δωρεάν ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο. 

Σύντομα θα υπάρξει εμπλουτισμός με νέα σημεία, που θα είναι διαθέσιμα σε όλους μας. O Δήμος Καλυμνίων θα συνεχίσει να παρέχει στους κατοίκους  και στους επισκέπτες του νησιού μας ελεύθερο δίκτυο και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας μας.

  Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων