Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσει στις αρχές Δεκεμβρίου 42χρονος που κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του ότι βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά και σωματικά τα δύο ανήλικα, από άλλο γάμο, παιδιά της.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης πριν από τρία χρόνια, μετά από καταγγελία που έκανε η 43χρονη μητέρα στην αστυνομία και είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του 42χρονου.
Συνολικά τέσσερα είναι τα αδικήματα που «βαραίνουν» τον 42χρονο για τα οποία και θα λογοδοτήσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω:
• Βιασμός κατ’ εξακολούθηση

• Γενετήσια πράξη με πρόσωπο νεότερο των 15 ετών όπου η παθούσα δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση
• Κατάχρηση ανηλίκου όπου η παθούσα δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση
• Σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας άρχισαν να ασχολούνται με την υπόθεση, όταν τον Μάρτιο του 2019 η σύντροφος  (τότε ήταν ακόμη παντρεμένοι) του 42χρονου, προέβη σε καταγγελία στις αρμόδιες διωκτικές αρχές σε βάρος του.

Σύμφωνα με αυτήν, ο 42χρονος για χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών όπου είχαν σχέση, φέρεται να κακοποιούσε σωματικά τόσο την ίδια όσο και τα δύο ανήλικα παιδιά της, ενώ φέρεται να κακοποιούσε και σεξουαλικά το ένα από τα δύο παιδιά.
Τέλη Ιανουαρίου 2020, ο 42χρονος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται, στην ανακρίτρια Ρόδου.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες προσκομίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς που προβάλλει και αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ, ενώ του απαγορεύθηκε και η όποια συναναστροφή με τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δηλώνει αθώος.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων είχε επισημάνει ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα αυτά, επειδή η πρώην σύζυγος του βρισκόταν σε διένεξη με τον πατέρα των παιδιών, η οικογένεια παρακολουθούνταν από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και τρεις ψυχολόγους ουδείς εκ των οποίων αναφέρει το παραμικρό στις εκθέσεις που έχουν συνταχθεί. Ο 42χρονος είχε τονίσει δε, πως η καταγγελία σε βάρος του έγινε τον Μάρτιο του 2019, ωστόσο ένα μήνα αργότερα εκδόθηκε συναινετικό διαζύγιο μεταξύ του ιδίου και της πρώην συζύγου του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 42ρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους.