Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε περιγράφει ένας κολυμβητής που ήταν αγνοούμενος επί περίπου 14 ώρες και σώθηκε όταν δελφίνια τράβηξαν την προσοχή ενός κοντινού σκάφους.

Ο 24χρονος κολυμβητής, εξουθενωμένος κι έχοντας διανύσει αρκετά μίλια κολυμπώντας, τρομοκρατήθηκε όταν είδε πτερύγια καρχαριών να εμφανίζονται στην επιφάνεια της θάλασσας.

«Καθώς κολυμπούσα, είδα μαύρα πτερύγια στη θάλασσα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν γιατί δεν έψαξα πρώτα αν η Βόρεια Ιρλανδία έχει καρχαρίες», είπε χαρακτηριστικά στη Sun, για να συνεχίσει: «Εάν είναι όντως καρχαρίες, είτε την έχω πατήσει είτε δεν είναι πεινασμένοι».

Εθελοντές του RNLI τον εντόπισαν εξαντλημένο ανάμεσα στα δελφίνια στη θάλασσα κοντά στο Καστλγκρέγκορι. Όπως διαπίστωσαν ειδικοί, τα δελφίνια αυτά προέρχονταν από έναν πληθυσμό που ζει στο Μόρεϊ Φερθ της Σκωτίας.

Η εξαφάνιση του 24χρονου, ο οποίος είχε πάει για κολύμπι στα ανοιχτά των ακτών της Ιρλανδίας, αναφέρθηκε όταν βρέθηκαν τα ρούχα του στην παραλία.

Οι διασώστες ανέφεραν ότι βρισκόταν μόλις μισή ώρα πριν τον θάνατο καθώς η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει επικίνδυνα μετά το κολύμπι στα παγωμένα νερά.

Το πλήρωμα ενός ερευνητικού σκάφους αντιλήφθηκε το κοπάδι των δελφινιών και ένα κεφάλι πάνω από τα νερά σε απόσταση περίπου δυόμισι μιλίων από την παραλία του Καστλγκρέγκορι. Ο κολυμβητής είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε γρήγορα στο σκάφος και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

kontranews.gr