Με την “προσφιλή”του μέθοδο, την διαδικτυακή, έδωσε άμεσα απάντηση ο Δημήτρης Διακομιχάλης, στα όσα δήλωσε ο Μικές Ρήγας στην χθεσινή του συνέντευξη, που παραχώρησαν μαζί με τον Γιώργο Μελά, καθώς το ίδιο βράδυ “ανέβασε” δηλώσεις του στην σελίδα της παράταξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα 2.400.000 ευρώ ανέρχεται το χρέος των καταναλωτών προς την ΔΕΥΑΚ, από τα οποία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, “τα 7 χρόνια που είχε την ευθύνη ο κ. Ρήγας, το 1.200.000 ευρώ ανήκει σε εκείνον” και πρόσθεσε πως “δεν ήταν η περίοδος της πανδημίας”, όπως ο τ. πρόεδρος ανέφερε χθες στην συνέντευξη και κατήγγειλε πως “χρησιμοποίησε την επιχείρηση για να γίνονται ψηφοθηρικά παιχνίδια”.

(Στον σύνδεσμο το χθεσινό ρεπορτάζ με την συνέντευξη Ρήγα – Μελά (VIDEO) Συνέντευξη Μ. Ρήγα & Γ. Μελά για ΔΕΥΑΚ. Απαντήσεις στις καταγγελίες αλλά στο “κάδρο” ο Γ. Θανάτσης)

Πέρασε πλέον η περίοδος των εκατέροθεν φιλοφρονήσεων, περί της καλής συνεργασίας και άρχισε η ανταλλαγή καταγγελιών, με τον Δήμαρχο να αφήνει κάθε πρόσχημα λόγω της προηγούμενης συνεργασίας του με τον Μ. Ρήγα και την παράταξη Γαλουζή εν γένει και να μιλά για “αξιοποίηση της ΔΕΥΑΚ για ψηφοθηρία”, ενώ άφησε και υπονοούμενα για την άσκηση της διοίκησς της επιχείρησης από τον πρώην πρόεδρο, αναφερόμενος στους υπαλλήλους και στην σχέση του μαζί τους.

Βέβαια πρέπει να επισημανθεί το γεγονός πως ο Δημήτρης Διακομιχάλης, είχε δηλώσει στην συνέντεξή του, πως τελικά είχε “έλλιπή ενημέρωση” σε σχέση με τα όσα γίνονταν στην ΔΕΥΑΚ, το οποίο προβληματίζει, καθώς ο τ. πρόεδρος είχε διαρκώς δίπλα του τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης και στενό συνεργάτη του Δημάρχου, τον Νικήτα Γιαννικουρή. Άρα προκύπτουν δύο εύλογα ερωτήματα: ή ο αντιπρόεδρος δεν αντιλαμβάνονταν τελικά “τι γονότανε στην ΔΕΥΑΚ” ή δεν ενημέρωνε σωστά τον Δήμαρχο, τα οποία φυσικά καλείται ο ίδιος να τα απαντήσει.

Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, σε σχέση με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ και τα όσα κατήγγειλε ο Μ. Ρήγας για “πιέσεις που ασκούνται”, να θυμίσουμε πως κατά την αποχώρησή του από την προεδρία τον περασμένο Ιούλιο, κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων της επιχείρησης, με την οποία εξέφραζαν την αντίθεση αλλά και την δυσαρέκειά τους στην παραίτηση Ρήγα και θεωρούσαν λανθασμένη την επιλογή τότε του Δημάρχου, η οποία όμως δεν είχε διανεμηθεί στα ΜΜΕ.

Τέλος να επισημανθεί το γεγονός πως στην “διαδικτυακή του απάντηση” ο Δήμαρχος, επικεντρώθηκε σε δύο μόνο ζητήματα που θίχτηκαν από τον Μ. Ρήγα, αφήνοντας καταρχάς “εκτός” τον Γιώργο Μελά και τα όσα δήλωσε, ενώ επίσης δεν σχολίασε τα όσα ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης για την παρατυπία που εντόπισε ο τελευταίος, όσον αφορά την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων πελατών και υπαλλήλων και την παρουσία στην επιχείρηση της ειδικής του συμβούλου.

Παρατίθεται το βίντεο με τις χθεσινές δηλώσεις Διακομιχάλη: