Η παράταξη «Η Κάλυμνος ΑΛΛΆζει» με επικεφαλής τον Γιώργο Μαύρο, παρεμβαίνει σε ένα πολύ καίριο ζήτημα, που αφορά την κατακόρυφη αύξηση των καυσίμων, ειδικά στην Κάλυμνο που προηγείται «στην κούρσα των τιμών» στα Δωδεκάνησα και προτείνει την αντιμετώπιση της κρίσης με αύξηση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο νησί.

Με την σημερινή επιστολή στον Δήμαρχο, η παράταξη του Γ. Μαύρου, θέτει το ερώτημα αν η Δημοτική Συγκοινωνία έχει την δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, ως «ασπίδα προστασίας» των δημοτών από την αύξηση των καυσίμων, καθώς και αν υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης των επισκεπτών και γενικότερα των επιβατών, για ηλεκτρονική ενημέρωση των δρομολογίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Κ. Δήμαρχε

Ανοίγοντας το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων για την περιοχή των Δωδεκανήσων, μπορεί κανείς άνετα να παρατηρήσει πως οι τιμές στα βενζινάδικα της Καλύμνου φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του νόμου ως ακριβότερες τιμές. Αναγνωρίζουμε την αδυναμία μας σαν θεσμός να επηρεάσουμε, έστω και τοπικά, την τιμή της βενζίνης και κατανοούμε το παγκόσμιο χαρακτήρα αυτού του φαινομένου.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε σαν παράταξη πως πρέπει να επικεντρωθούμε ώστε να παρέχουμε επιλογές στους συμπολιτών μας ως προς την μετακίνηση. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση παίζουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα οποία ευτυχώς σαν θεσμός μπορούμε να παίξουμε ρόλο.

Με δεδομένο αυτό το σκεπτικό , σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε σε εμάς και στον Καλυμνιακό Λαό, αν υπάρχει δυνατότητα να αυξηθούν τα υπάρχοντα δρομολόγια καθώς και αν οι απομακρυσμένες περιοχές του νησιού έχουν επαρκή αριθμό δρομολογίων  έτσι ώστε  η αστική συγκοινωνία να λειτουργεί ως εναλλακτική λύση μετακίνησης για τους συμπολίτες μας. Τέλος, με δεδομένη και την ερχόμενη τουριστική περίοδο, που στον νησί της αναρρίχησης ξεκινάει νωρίς, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στις οποίες μπορεί τόσο ο επισκέπτης, όσο και ο συμπολίτης, να δει τα ισχύοντα δρομολόγια και τις αλλαγές αυτών.

Μετά τιμής    

για την παράταξη

Ο επικεφαλής

ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ