Οι χειρισμοί στο ζήτημα της Σχολής Μηχανικών, ανέδειξαν πως δεν υπάρχει σήμερα στο νησί πραγματική πολιτική με προοπτική για το μέλλον”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει”, Γιώργος Μαύρος, μίλησε σήμερα στο φακό του “Π.τ.Κ.”, για την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο της υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ στην Κάλυμνο.

Ο Γ. Μαύρος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, αλλά και τους προβληματισμούς του για το κτήριο που επιλέχθηκε να αγοραστεί, ώστε να στεγάσει τη Σχολή. Όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε για αυτό το θέμα, ο επικεφαλής της τρίτης αντιπολίτευσης διατύπωσε τις ενστάσεις του σε σχέση με το κτήριο, το οποίο αναγκαστικά περιορίζει τις δυνατότητες σε αριθμό σπουδαστών τη Σχολή, αφού όπως είναι γνωστό η απόφαση προβλέπει 25 σπουδαστές ανά έτος και στην πλήρη ανάπτυξη της θα είναι περίπου 100.

Η πραγματικότητα αυτή όντως επηρεάζει τις δυνατότητες της και ο Γ. Μαύρος αναφέρθηκε σε μια σχολή “περιορισμένης εμβέλειας”, ενώ θα μπορούσε να επιλέγει η λύση του κτηρίου της Ψιλιανής, που εδώ και δεκαετίες παραμένει εγκαταλελειμμένο, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει πάνω από τους διπλάσιους σπουδαστές, από το κτήριο στον Άγιο Κήρυκο, που πρόκειται να αγοραστεί.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της παράταξης, τόνισε πως “δυστυχώς η πολιτική στην Κάλυμνο δεν έχει όραμα για τον σχεδιασμό και το μέλλον ενός ολόκληρου νησιού αλλά ασχολείται με το σήμερα και στερείται προοπτικής “

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα ανέφερε ο Γ. Μαύρος:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video