“Ο στόχος να μην είναι ο Γιώργος Μαύρος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, δεν επετεύχθη για όσους το “επιθυμούσαν”, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την ένσταση του και απλώς του επέβαλε 6μηνη αργία, απορρίπτοντας την έκπτωση από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και θα είναι παρών τον Οκτώβριο του 2023, διαψεύδοντας τις διαφορές “Κασσάνδρες” αλλά και τις οποίες φήμες, που έντεχνα κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα “

Αυτά τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα ο επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει”, Γιώργος Μαύρος, που βρέθηκε μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Νικήτα Ασωνίτη, στον χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Βασιλικά, που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες, ώστε να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και πιθανόν στις αρχές του νέου χρόνου, μετά από πολλές καθυστερήσεις.

Σε ερώτηση του Παλμού της Καλύμνου, σχετικά με την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όπως είχαμε δημοσιεύσει, έκανε δεκτή την ένστασή του κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είχε κρίνει έκπτωτο τον Γ. Μαύρο από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης τόνισε πως η απόφαση θα κοινοποιηθεί στον Δήμο τις επόμενες ημέρες.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, ανέφερε ουσιαστικά πως στοχοποιηθηκε από την τότε δημοτική αρχή του Γιάννη Γαλουζή, αλλά και από άλλες παρατάξεις έμμεσα, αφού η απουσία από περίπου 5 συνεδριάσεις, αφορούσε εκείνη την δημοτική περίοδο (2014-2019). Αν και είχε ζητήσει άδεια για να μπορεί να απουσιάζει, λόγω προσωπικών και οικογενειακών λόγων, αυτό ποτέ δεν συζητήθηκε στο Δ.Σ. και η τότε δημοτική αρχή, ουσιαστικά επεδίωξε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αν και για περιπτώσεις συμβούλων που απουσίαζαν σε όλη την πενταετία, δεν τέθηκε ποτέ θέμα, μια τακτική που ερμηνεύεται από τον ίδιο ως προσπάθεια να τεθεί “εκτός μάχης”.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, έκρινε την ποινή της αποκεντρωμένης διοίκησης υπερβολική και για τις απουσίες του επέβαλε την 6μηνη αργία, που λήγει περίπου τέλος Μαϊου και δεν εμποδίζει τον επικεφαλής της παράταξης να ασκεί τα καθήκοντά του και φυσικά να διεκδικήσει τη Δημαρχία της Καλύμνου στις εκλογές του φθινοπώρου του 2023, διαψεύδοντας τις “φημολογίες” που κυκλοφορούν, αν και δεν είχε γίνει γνωστή η ετυμηγορία του ΣτΕ.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα δήλωσε στον φακό ο Γ. Μαύρος:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video