Αποτελεί μια σημαντικότατη είδηση το γεγονός πως το 2ο Δημοτικό Σχολέιο πόλεως Καλύμνου, που είναι μια μονάδα με συνεχή δράση σε πολλούς τομείς και κυρίως στον περιβαλλοντικό, για 6η συνεχόμενη φορά βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία Οικολογικών Σχολείων για την δραστηριοποίησή του γύρω από τα οικολογικά ζητήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον Διευθυντή του σχολείου, Γιάννη Θεοφιλίδη:

Για 6η φορά το σχολείο μας βραβεύεται με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, λόγω της επιτυχημένης συμμετοχής του στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Το βραβείο αυτό απονέμεται ανά διετία στα σχολεία που διακρίνονται για τις πλούσιες περιβαλλοντικές τους δράσεις και το γεγονός ότι τα 14 τελευταία χρόνια έχουμε βραβευθεί 6 φορές είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικό.

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Μαγκούλια Καλλιόπη (υποδιευθύντρια) και κ. Μπουτκάρη Μιχαήλ (δάσκαλο), καθώς και σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν. Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που πλαισίωσαν τις περιβαλλοντικές ομάδες, δουλεύοντας με ενθουσιασμό και αφοσίωση, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, για ένα περιβάλλον καθαρό, υγιεινό και φιλόξενο.

 Ο διευθυντής του 2ου Δημ. Σχολείου Πόλεως Καλύμνου

Θεοφιλίδης Γιάννης