Ενώ η οικονομία της Καλύμνου”συμπιέζεται” ανησυχητικά, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο νησιά με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ (Κως και Λέρος) ο Υπουργός Οικονομίας παραπέμπει τη συζήτηση για εφαρμογή του μέτρου και στα άλλα νησιά στο …. μέλλον!

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Ρόδο, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανάμεσα στ’ αλλά αναφέρθηκε και στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, τη συζήτηση για την μείωση των οποίων ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου προσδιόρισε για τα … επόμενα έτη, ανάλογα με τον “δημοσιονομικό χώρο και τις δυνατότητες” όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε στη σύσκεψη στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός, κατά την συνέντευξη τύπου μετά τη σύσκεψη με τους φορείς, ανέφερε: “Ένα από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα δούμε, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που υφίσταται ή θα δημιουργηθεί και η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει, είναι το μέτρο που απορρέει από την συλλογική επιτυχία της κυβέρνησης και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να μπορέσουμε να έχουμε την δυνατότητα ως χώρα να έχουμε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές στα νησιά μελλοντικά.” Παρουσία του Περιφερειάρχη, ο Χ. Σταϊκούρας κατέληξε “Συνεπώς, είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει η Πολιτεία – και το κάνει – να συνεκτιμηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, τα επόμενα έτη, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και τις δυνατότητες που έχουμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία, αλλά και τις προτεραιότητες» .