Βούλγαροι απατεώνες διαθέτουν στην ελληνική αγορά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, χωρίς να έχει γίνει εμβολιασμός.

Η ΕΡΤ συνομίλησε με τον «επιχειρησιακό βραχίονα» του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε στην κάμερα της ΕΡΤ αυτό που υπήρχε ως φήμη: Έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, άνευ… εμβολίου, με ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Με τη Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγράφει τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων Covid-19, αφού είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», όλο και πυκνώνουν οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου.

Στη Βουλγαρία, το σύστημα εμβολιασμού γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον – ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία). Αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά από Βουλγαρία
Σύμφωνα με τη μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην εκπομπή «Από τις έξι», από την έρευνα της δημοσιογράφου Νίας Αβδελλή, με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Πάντως, οι αρμόδιοι από ελληνικής πλευράς τονίζουν πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι εμβολιασμοί Ελλήνων (μόνιμων κατοίκων της χώρας μας) που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (www.dimokratiki.gr)