Με πολλές κατηγορίες και βαριές ποινές στους τρεις δράστες από Κάλυμνο, ολοκληρώθηκε η δική τη Δευτέρα στη Ρόδο

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ της “Δημοκρατικής”, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κάθισαν προχθές τρεις ημεδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, που κρίθηκαν ένοχοι  για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας), βία κατά υπαλλήλων σε βάρος προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρα παραλαβής δέματος με ναρκωτικά, απόπειρα κατοχής και μεταφοράς από κοινού ναρκωτικών, κατοχή, αποθήκευση και πώληση και αποστολή ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ σε έναν 34χρονο κάτοικο Χώρας Καλύμνου, ποινή κάθειρξης 17 ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ στον 43χρονο αδελφό του και ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ σε έναν 52χρονο. Οι ποινές των δύο τελευταίων δεν ανεστάλησαν.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αφορά επιχείρηση σύλληψης που οργανώθηκε από το Α.Τ. Καλύμνου στις 30 Αυγούστου 2021. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο 41χρονος κατά τη μετάβαση του με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε μεταφορική εταιρία προκειμένου να παραλάβει δέμα που περιείχε ναρκωτικά και όταν κλήθηκε σε έλεγχο, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, επιχείρησε να τους παρασύρει με το όχημα του, τραυματίζοντας στο πόδι μια αστυνομικό.

Ακολούθως ο δράστης διέφυγε από το σημείο με το όχημα του, το οποίο αργότερα εγκατέλειψε και αναζητείται.

Παράλληλα, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης του 41χρονου, μετέβη στη μεταφορική εταιρία ο 32χρονος κατηγορούμενος και επιχείρησε να παραλάβει το δέμα που περιείχε ναρκωτικά, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε ηρωίνη βάρους 160 γραμμάρια. Επίσης σε έρευνα των αστυνομικών οργάνων της Καλύμνου που ακολούθησε στο σπίτι του 41χρονου, βρέθηκαν επιπλέον ποσότητες ηρωίνης, χρηματικά ποσά και ζυγαριά ακριβείας.