Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση από τον Δήμαρχο για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ, ακολούθησαν οι δηλώσεις του Γιώργου Μαύρου, που άσκησε κριτική για την επιλογή του κτηρίου, το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης, περιορίζει τις δυνατότητες και την εμβέλεια της Σχολής, αφού θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των σπουδαστών.

Για τα ζητήματα αυτά και γενικά για την πορεία ίδρυσης της Σχολής Μηχανικών, μίλησε στο φακό του “Παλμού της Καλύμνου”, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος ήταν αισιόδοξος για την εξέλιξη, καθώς εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, όπως είπε, ώστε να προχωρήσει η αγορά του ακινήτου. Τόνισε πως το κόστος για τη λειτουργία της Σχολής, θα ανέλθει στα 4 εκ. ευρώ από τα οποία τα δύο θα διαθέσει η Περιφέρεια Ν.Α.

Όσον αφορά την κριτική που ασκήθηκε από τον Γ. Μαύρο, ο Δήμαρχος τόνισε πως έπρεπε να προχωρήσουν εσπευσμένα οι διαδικασίες, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να γίνει άλλου η Σχολή Μηχανικών και όχι στην Κάλυμνο. Πρόσθεσε πως θα ξεκινήσει η σχολή με 25 πρωτοετείς και επεσήμανε πως είναι εφικτή η εύρεση και διαμόρφωση άλλου κτηρίου,ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των σπουδαστών, στην πορεία. (Βέβαια δεν είναι γνωστό αν αυτό προβλέπεται από το διάταγμα ίδρυσης της Σχολής).

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Δ. Διακομιχάλη:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video