Με ένα ανάλογο δελτίο τύπου, η διοίκηση της ΑΝΕΚ απαντά στα όσα καταλόγισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που στην χθεσινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε την σημερινή ηγεσία της εταιρείας ότι την «οδηγεί σε απαξίωση και σε ναυάγιο», ενώ μίλησε για «μη χρηστή» διαχείριση των οικονομικών.

Η σημερινή διοίκηση, απαντώντας στον Γιάννη Μαστροκούκο, αναφέρεται στην περίοδο που η παράταξη της σημερινής μείζονος αντιπολίτευσης είχε την ευθύνη της ΑΝΕΚ και κυρίως στο σκάνδαλο των 410 χιλιάδων ευρώ, με την γνωστή υπόθεση του κεντρικού πράκτορα και τις περιβόητες «πλάστες επιταγές», η οποία βρίσκεται ακόμα στην δικαιοσύνη και καταλογίζει στην τότε ηγεσία της εταιρείας πως δεν προάσπισε τα συμφέροντά της. Παράλληλα υπενθυμίζει το θέμα με τις μηχανές του Ν. Κάλυμνος, αλλά και το περιβόητο «μνημόνιο σιωπής» των 30 χρόνων, αλλά κάνει και αναφορά στην οικονομική διαχείριση της περιόδου εκείνης, ενώ καταλήγοντας απαντά και στα όσα καταλόγισε ο Γ. Μαστροκούκος και τονίζει πως σήμερα η ΑΝΕΚ δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ναυπήγηση νέου σκάφους στη θέση του «Κάλυμνος Σταρ» και η διερεύνηση για αντικατάσταση του Ν. Κάλυμνος.

Εδώ και 23 μήνες που ανέλαβε η Δημαρχία Διακομιχάλη και επιλέχτηκε ο Γιώργος Θανάτσης στην ΑΝΕΚ, είναι απανωτές «οι επιθέσεις» της παράταξης του Γ. Μαστροκούκου αλλά και οι ανάλογες απαντήσεις της σημερινής διοίκησης, που όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει η σύγκρουση γύρω από την ναυτιλιακή εταιρεία του Δήμου.

Ακολουθεί το δ.τ. της ΑΝΕΚ: