Το «φιορδ» στη  Ρίνα του  Βαθύ,  ένα αξιοθέατο αξεπέραστης ομορφιάς και μοναδικό στην Ελλάδα, δυστυχώς, όπως και πολλές άλλες φυσικές ομορφιές του νησιού, παραμένειμένει αναξιοποίητο και δεν έχει τύχει της προσοχής των τοπικών αρχών.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα γίνουν οι εκλογές και σιγουρά θα είναι ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες των παρατάξεων, η αξιοποίηση του Φιορδ στη Ρίνα του Βαθύ, όπως πάντα, οι οποίες θα μέινουν ξανά στα συρτάρια των τοπικών αρχόντων.

Η προηγούμενη Δημαρχία, είχε εντάξει στα σχέδια της τπν φωτισμό του στενού στο φιορδ (το ελάχιστο δηλαδή), αλλά τελικά δεν έγινε κάτι, ενώ ούτε και η σημερινή Δ.Α. ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα, αφού δείχνει ότι δεν αποτελει μερος των προτεραιοτητων της.

Οι φυσικές ομορφιές του νησιού και ιδιαίτερα αξιοθέατα μοναδικά στην Ελλάδα, τα οποία θα έπρεπε να είναι τις προτεραιότητες των τοπικών πολιτικών, παραμένουν αναξιοποίητα και στερούνται των εντελώς στοιχειωδών, όπως είναι ο φωτισμός τους, για τον οποίο οφείλει η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες, να φροντίσουν άμεσα.