Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει άμεσα και με ασφάλεια τις διακομιδές ασθενών, είναι οι στενοί δρόμοι σε πολλές περιοχές της Καλύμνου, σε συνδυασμό με τον όγκο των ασθενοφόρων που διαθέτει.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία έχει στη διάθεσή της τρία ασθενοφόρα, δύο “μεγάλα” και ένα “μικρού” τύπου, τα οποία επιχειρούν καθημερινά, όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων, μόνο το μικρό μπορεί να προσεγγίσει στενούς δρόμους. Όμως το όχημα αυτό, που είναι δωρεά ομογενή από την Αυστραλία, λόγω της μεγάλης του χρήσης, βρίσκεται συχνά στο συνεργείο, με αποτέλεσμα οι διακομιδές να γίνονται από τα άλλα δύο ασθενοφόρα, που δύσκολα προσεγγίζουν τις γειτονιές της Καλύμνου.

Η αναγκαιότητα αυτή αναδείχθηκε ακόμα μια φορά και μέσα από την ερώτηση του δ.σ Γεώργιου Ψαρά στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ προς τον δήμαρχο λέγοντας πως σοκαρίστηκε άσχημα όταν είδε να μεταφέρουν μια ηλικιωμένη μέσα σε σεντόνια από το Μαράσι της Υπαπαντής, αισθανόμενος ιδιαίτερη ντροπή …

Στην ίδια συνεδρίαση (02/06/22) ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κάλυμνος ΑλλάΖΕΙ» Γιώργος Μαύρος,  θύμισε την προ μηνός δική του πρόταση για προμήθεια από τον Δήμο ενός «μίνι» ασθενοφόρου για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Σε απάντηση όλων αυτώνν ο Δήμαρχος είπε ότι σε ένα από τα επόμενα του ταξίδια στην Αθήνα θα επισπεύσει την υλοποίηση της δωρεάς του ΕΚΑΒ… (Θυμίζουμε ότι ο κ. Δήμαρχος ακριβώς την ίδια απάντηση είχε δώσει στον «Π.τ.Κ.» προ μηνών…)