Ένας άνθρωπος, που η ίδια του η ύπαρξη ταυτίστηκε με τη ζωή, έφυγε χθες τα μεσάνυχτα για το μεγάλο ταξίδι, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα, αφήνοντας πίσω του πολύ πόνο, στους συγγενείς και στους φίλους του, αλλά  και στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Κάλυμνο,  ένα μεγάλο κενό, καθώς η αγάπη του για το νησί ήταν πολύ μεγάλη και η προσφορά του σ’ αυτό διαχρονική.  

Ο Μανώλης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1956 και από μαθητής έδειξε ότι ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα. Δραστηριοποιήθηκε στη Δημοτική Φιλαρμονική και ανέδειξε το ταλέντο του στη μουσική, καθώς ήταν ένας από τους γνωστούς ντραμίστες της εποχής του και συμμετείχε σε πολλά νεανικά σχήματα. Παράλληλα με τη μουσική, ήταν πάντα ενεργός πολίτης και συμμετείχε στα πολιτικά πράγματα του νησιού, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στον αθλητισμό, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του.

Το τρίτο παιδί από τα πέντε του αείμνηστου Παντελή Κρούσκου, που πολύ νωρίς χάθηκε σε ναυτικό ναυάγιο και της Βακίνας, αδερφής του πατέρα του τ. Δημάρχου, Γιάννη Γαλουζή, ο Μανώλης από πολύ νεαρός, διαπίστωσε ότι δεν τον χωρούσε το νησί και άνοιξε τα φτερά του στην Αθήνα, όπου άρχισε να δραστηριοποιείται σε επιχειρηματικές προσπάθειες, πάντα γύρω από το χώρο του ενδύματος. Δημιούργησε τη δική του οικογένεια, όταν συναντήθηκε και ένωσε τη ζωή του με την λατρεμένη του Λαμπρινή, που του χάρισε τρία παιδιά, την Ειρήνη, τον Ερμή και την Ελπίδα και ήταν στοργικός σύζυγος και πατέρας σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Η μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό, ήταν εκείνη που καθόρισε την όλη του πορεία και από αυτήν «γεννήθηκε» το τέταρτο παιδί του, η εταιρεία  Impact Athletics, που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την εμφάνιση αθλητών. Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο καις την Κύπρο, η εταιρεία  Impact Athletics, ήταν πρωταγωνιστήςσε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Όμως η άλλη αγάπη του Μανώλη, ήταν η Κάλυμνος, ένας έρωτας αξεπέραστος και το έδειχνε κάθε στιγμή της ζωής του και υπήρξε ιδιαίτερη η στήριξή του στους Καλύμνιους αθλητές και ομάδες, που σαν χορηγός στήριζε και καμάρωνε όταν πετύχαιναν τις μεγάλες διακρίσεις, όπως και την προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη της αναρρίχησης στην Κάλυμνο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 11:00 το πρωί , στον Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου, του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Καλό ταξίδι Μανώλη, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου