Μεγάλη Τρίτη σήμερα και η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου φιλολόγου και Λυκειάρχου Γιάννη Ασβεστά, σε ηλικία 71 ετών, (γεννήθηκε το 1951), μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του, ήρθε για να συγκλονίσει την Κάλυμνο.

Ο Γιάννης Ασβεστάς, υπηρέτησε επί δεκαετίες την εκπαίδευση, ως ένας φιλόλογος καταρτισμένος και με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην νεολαία και πριν συνταξιοδοτηθεί υπήρξε Λυκειάρχης στο 2ο Λύκειο Καλύμνου, έχοντας αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων για την προσπάθεια να αναβαθμίσει το σχολείο και από την προσοχή που έδειχνε τόσο στους μαθητές όσο και στους συναδέλφους του.

Μια από τις μεγάλες αγάπες του εκλιπόντος, ήταν ο Παναθηναϊκός, η ομάδα που λάτρευε και ήταν το μόνο για το οποίο δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση, αφού στις άλλες του εκδηλώσεις ήταν διαλλακτικός και γεμάτος κατανόηση, γι’ αυτό ήταν αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και κυρίως από τους εκατοντάδες μαθητές του, που με θλίψη σήμερα πληροφορήθηκαν τον χαμό του αείμνηστου Δασκάλου τους.

Στην σύζυγό του Μαριέττα και στα παιδιά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια και ευχόμαστε να είναι πάντα γεροί και δυνατοί για να αντέξουν τον πόνο από την απώλεια του ανθρώπου τους.