Την περασμένη Δευτέρα, ξαφινικά το απόγευμα “κράσαραν” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, Messenger, Wats Upp, σε όλο τον κόσμο, από “ένα λάθος” όπως ανακοινώθηκε, αναδεικνύοντας περίτρανα πόσο ευάλωτοι είναι πλέον οι άνθρωποι απέναντι στην ψηφιακή εποχή, όταν τα πάντα σήμερα εξαρτώνται από το διαδίκτυο, με κάθε δραστηριότητα να γίνεται διαδικτυακά.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Όσον αφορά το πρόσφατο “κρασάρισμα”, το Facebook ανακοίνωσε ότι ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ σε μια συντήρηση ρουτίνας στο δίκτυο της εταιρείας που συνδέει τα κέντρα δεδομένων της, προκάλεσε το παγκόσμιο “black out” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, για περισσότερες από έξι ώρες τη Δευτέρα.

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook εξήγησε ότι οι μηχανικοί του έδωσαν μια εντολή που έριξε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, «αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως.

Προκάλεσε επίσης να χάσουν εργαζόμενοι πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους του Facebook για τη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.