Ένα Καλυμνάκι ο Μιχάλης Σεργίου, το πρώτο από τα επτά παιδιά του Θοδωρή και της Φανερωμένης, είναι ο μοναδικός επιτυχών στην Σχολή Ευελπίδων από την Κάλυμνο για την νέα χρονιά και χθες ορκίστηκε ως πρωτοετής σπουδαστής του παλαιότερου πανεπιστημίου της χώρας.

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και  χωρίς επισκέπτες λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι πρωτοετείς σπουδαστές της ΣΣΕ, παρουσία του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή και του Αρχηγού ΓΕΣ,  έδωσαν τον όρκο, να αποτελέσουν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους τους ηγέτες του ελληνικού στρατού, του θεματοφύλακα της ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ελλάδας.

Ένα παιδί από την Κάλυμνο, ο πρωτότοκος γιος μιας υπερπολίτεκνης οικογένειας, ο Μιχάλης Σεργίου, μετά από προσπάθεια και συνεχή αγώνα, κατάφερε να αγγίξει το όνειρο και να εισαχθεί στην ΣΣΕ μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Αποτελούσε στόχο ζωής για τον Μιχάλη η ένταξή του στις τάξεις του στρατού και γι’ αυτό, ενώ την πρώτη χρονιά πέτυχε την εισαγωγή του στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, δεν έκανε δεύτερη σκέψη και παρόλη την κόπωση από τον συνεχή και πολύχρονο αγώνα και το ατελείωτο διάβασμα, ξεκίνησε και πάλι την προσπάθεια  για μια δεύτερη ευκαιρία στο όνειρό του και το πέτυχε.

Το πάθος του για την καριέρα του αξιωματικού και η επιμονή του για τους στόχους που θέτει στη ζωή του, αποτελούν τις εγγυήσεις για το μέλλον του Μιχάλη στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.

Ευχόμαστε στον Μιχάλη καλές σπουδές και να γίνει ένας άξιος αξιωματικός του στρατού, κάνοντας περήφανους τους γονείς του και όλη την Κάλυμνο.