Λάβαμε από φίλο της σελίδας την παρακάτω επιστολή, που υπογράφει ως «ένας Χωριανός», η οποία δημοσιεύεται αυτούσια, χωρίς σχόλια και φυσικά τα στοιχεία του αποστολέα είναι στην διάθεση της σελίδας.

«Ατελείωτη ήταν η φαιά ουσία που αναλώθηκε από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του νησιού μας όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την απογραφή – διαγραφή της Χώρας Καλύμνου από αυτοτελή οικισμό, για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά όχι και το μοναδικό πρόβλημα της περιοχής, δηλαδή της Χώρας (Χωριού).

Ένα θέμα του οπαίου η λύση αναζητείται στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ευελπιστώντας αυτό να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και όχι λίγο πριν την επόμενη απογραφή ,την επόμενη δεκαετία.

Χωρίς κανένα ίχνος αμφισβήτησης των καλών προθέσεων από τις παρατάξεις του ΔΣ, δεν μπορώ παρά να θέσω το ακόλουθο ερώτημα:

Αλήθεια γιατί τόση μεγάλη ένταση μόνο για ένα θέμα που σχετίζεται με την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού το Χωριό, και σιγή ιχθύος για όλα τα υπόλοιπα;

Καταρχάς όμως να ξεκαθαρίσω πως, όσον αφορά τον Δήμαρχο, όποια επιχειρηματολογία και αν χρησιμοποιεί, εκείνος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την δυσμενή εξέλιξη του θέματος, αφού διαχειρίζεται της τύχες του νησιού, αυτόν εξέλεξε για τιμονιέρη ο Καλυμνιακός λαός πριν από 2 χρονιά (για 4η φορά), και από αυτόν περιμένει ο κόσμος να «επιστρέψει» η Χώρα στην θέση που της ανήκει.

Επίσης, όσον αφορά τις αντιπολιτεύσεις, θεωρώ πως καλώς άσκησαν δριμύτατη κριτική στην δημοτική αρχή και «σήκωσαν ψηλά» το θέμα. Ήταν υποχρέωσή τους και αυτός είναι ο ρόλος τους μέσα στην τοπική μας δημοκρατία.

Επανέρχομαι όμως στο ερώτημά μου.

Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα του Χωριού;

Πριν προχωρήσω, θα παραθέσω μια αποστροφή του δημοτικού συμβούλου Σάκη Χούλλη, ο οποίος τόνισε πως «Μακάρι το ύφος και το επίπεδο της συζήτησής να μας απασχολούσε και για αλλά ζητήματα» και, δυστυχώς,  αποτελεί την πλήρη αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας στο νησί.

Ως Χωριανός, θέτω αυτό το ερώτημα, καθώς ζώντας την καθημερινότητα στον τόπο μου, διαπιστώνω και επισημαίνω πως τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και καθημερινά διογκώνονται, με μερικά από αυτά να έχουν καταντήσει τη ζωή στην περιοχή ανυπόφορη στην κυριολεξία.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος όμως  και να επισημάνω καταρχάς την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής του Χωριού, την αδιαφορία από όλες τις δημοτικές αρχές για την μη αξιοποίηση του Κάστρου, την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Ανοικτού Θεάτρου, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των παιδικών χαρών, των απαράδεκτων πλακοστρώσεων, την  μη αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων κ.α.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα του Χωριού που όλοι τα γνωρίζουν αλλά όλοι σιωπούν για την επίλυση τους.  

Για αυτά δεν υπάρχει χώρος στην ατζέντα θεμάτων της Δημοτικής Αρχής αλλά και των αντιπολιτεύσεων;

ένας Χωριανός»