Συνδέονται οι Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα με τα αεροσκάφη της νέας εταιρείας Cycladic IFLY και στην παρθενική πτήση επιβάτης ήταν ο Γιώργος Χατζημάρκος

Με την πρώτη τακτική πτήση της Cycladic IFLY από Ρόδο προς Σύρο, πέταξε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και συνεργάτες του, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της Cycladic, εφοπλιστή Νικόλαου Λυκιαρδόπουλου, να κάνει πράξη την αεροπορική ενδοσυγκοινωνία στο Νότιο Αιγαίο, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αλλά και στην ενίσχυση της οικονομίας και της τουριστικής ταυτότητας των νησιών.

Οι αεροπορικές συνδέσεις της Cycladic περιλαμβάνουν νησιά του Νοτίου Αιγαίου: Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σύρο. Όσον αφορά την Κρήτη, το Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθούν  η Κως και η Μήλος.

Το περίφημο «island hopping», με βάση την Πάρο, το «πέταγμα» από νησί σε νησί για τους τουρίστες αλλά και η γρήγορη, συχνή μετάβαση των κατοίκων των νησιών σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς προς εξυπηρέτηση ή αναψυχή σε 12μηνη βάση, είναι πια γεγονός!

Τα ολοκαίνουργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan EX αεροσκάφη της Cycladic, μικρά, άνετα, υπερπολυτελή και φιλικά προς το περιβάλλον, μοιάζουν περισσότερο με ιδιωτικά τζετ.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video