Σε συνεδρίαση του το Δ.Σ. του “Βουβάλειου” Νοσοκομείου Καλύμνου, αποφάσισε να αντιμετωπιστούν τα οποία θέματα αφορούν την λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, που στεγάζεται στην υπερσύγχρονη πτέρυγα του “Χαλίκειου” και πρόσφατα έγινε η επίσημη παραλαβή του.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, (ως γνωστόν εκτελεί χρέη διοικητή ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, μετά την παραίτηση της διοικήτριας) ορθώς αποφάσισε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τον αξονικό τομογράφο και θα μεταβεί για 3μηνη εκπαίδευση στον αξονικό τομογράφο σε Νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ ο διευθυντής του ακτινολογικού. Όπως αναφέρει η διοίκηση σε πρόσφατη ανακοίνωση της, το τμήμα καλύπτεται πλήρως από τεχνολόγους και υπάρχουν 3 γιατροί ακτινολόγοι στο Νοσοκομείο, που θα έπρεπε να κάνουν αξονικές τομογραφίες λόγω της ειδικότητας τους, όμως κάποιοι εξ αυτών προέβαλλαν διάφορα “κωλύματα”, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου. Φυσικά τα οποία “κωλύματα”, που αναφέρονται στην ανακοίνωση , δεν εμφανίστηκαν αυτές τις μέρες, υπήρχαν και ήταν γνωστά από την έναρξη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου.

Η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, που με την προσφορά, μέχρι αυτοθυσίας, του προσωπικού του, έχει κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας, ειδικά μετά την άριστη αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας, είναι ζήτημα του κάθε ενός που κατοικεί σ’ αυτό τον τόπο, καθώς άπτεται του αγαθού της δημόσιας υγείας και οι όποιες παρεμβάσεις κινούνται πάντα στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ιδρύματος και βελτιώσης των πολύτιμων υπηρεσιών υγείας του νησιού.