Πριν λίγο καιρό, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου, με μια μακροσκελή επιστολή προς τον Δήμο, εξέφραζε για πολλοστή φορά τα τεράστια προβλήματα του σχολείου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των μαθητών, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης των υποδομών.

Η πιο πολυπληθής σχολική μονάδα του νησιού, στην οποία φοιτούν συνολικά 500 μαθητές και εργάζονται μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τις κτηριακές υποδομές, που καθιστούν Γολγοθά την εκπαιδευτική διαδικασία και καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών. Όμως παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των καθηγητών και τα συνεχή ρεπορτάζ του Παλμού της Καλύμνου, δυστυχώς τα αυτιά και οι πόρτες του Δήμου είναι διαχρονικά ερμητικά κλειστά, καθώς τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής που τονίζει πως δεν έχει βαφτεί και συντηρηθεί το σχολείο εδώ και είκοσι χρόνια.

Ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Ιακώβου, με το φακό του Παλμού της Καλύμνου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τα κτηριακά προβλήματα και την επικινδυνότητα των υποδομών και οι εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ αλλά και το δημοσίευμα με την επιστολή του Γ. Ιακώβου προς τον Δήμαρχο, που κατέληγε πολύ χαρακτηριστικά: “Μετά την λήψη του παρόντος , σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών γιατί παρά την επανειλημμένη γνωστοποίηση των αιτημάτων μας τόσο γραπτά όσο και προφορικά , δεν έχετε δείξει την ανάλογη ευαισθησία και ανταπόκριση”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video