Ανεξάρτητα τους λόγους που οδήγησαν την μείζονα αντιπολίτευση να μην ψηφίσει την ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση της χωματερής, όπως καταγγέλλει με σημερινό δελτίο τύπου ο Δήμαρχος, αυτό που εισπράττει η τοπική κοινωνία είναι το τραγικό συμπέρασμα πως η Κάλυμνος θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να “συμβιώνει” με το θανατηφόρο νέφος από την καύση των σκουπιδιών στη Χωματερή, όταν τα παιδιά της Τήλου, μπορούν να πηγαίνουν εκδρομή στο χώρο που πριν λειτουργούσε ο ΧΥΤΑ, αφού το νησί πέτυχε να έχει “μηδενικά απορρίματα” και να κλείσει οριστικά τον ΧΑΔΑ, ενώ εδώ είμαστε ακόμη … στον ΧΑΔΑ!

Ακολουθεί το δ.τ. του Δημάρχου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΧΑΔΑ να κλείσει. Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποκαθιστά  κάτι που θα μπορούσε να είχε τελειώσει  από το 2015 : Την ενδιάμεση λύση της δεματοποίησης και το κλείσιμο του ΧΑΔΑ.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι που ούτε ακόμη και τώρα δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν και καταψηφίζουν κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Φαίνεται τους αρέσει το θέαμα. Φαίνεται ότι ηδονίζονται με την στείρα αντιπολίτευση.

Δυστυχώς και είναι κρίμα που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος καταψήφισε χθες την ανάθεση της μελέτης για την αποκατάστασης της χωματερής.

Ο κ. Μαστροκούκος όφειλε να  γνωρίζει ότι η μελέτη δεν μπορούσε να εκπονηθεί νωρίτερα διότι δεν θα ανταποκρινόταν στο πραγματικό ανάγλυφο που πρέπει να αποκατασταθεί. Κρίμα.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων