Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Λονδίνο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας, ο Έλληνας πρέσβης, Ιωάννης Ραπτάκης.

«Είμαστε τα παιδιά σας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη , ο οποίος με τη σειρά του εξήρε το έργο, την «ανοικτοσύνη προς τον κόσμο» και την «ποιμαντική φαντασία» του από το 2019 Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, με ιδιαίτερη αναφορά στην προσέγγιση της νεολαίας.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Ανδρέας Κατσανιώτης και εκ μέρους της κυπριακής πολιτείας ο Επίτροπος Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, ο οποίος παρευρέθηκε στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Λονδίνο, όπου χοροστάτησε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, όπως και στο επίσημο δείπνο που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Θυάτειρα, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα  και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.