Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, σχηματίσθηκε δικογραφία, εις βάρος διαχειριστή ομάδας στο facebook, για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο” Κοντεύει το κακό και οι αρμόδιοι είναι παρατηρητές”, υπήρξε ανάρτηση φωτογραφίας αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τον διαχειριστή, σταμάτησε δίπλα σε ένα μικρό κορίτσι, ο οδηγός του οποίου κατέβηκε και άρχισε να το κυνηγάει.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, υπήρξε διάψευση για την συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία προκαλεί ανησυχία και τρόμο στους πολίτες.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgadpnaigaiou%2Fposts%2Fpfbid02Qv1mGLYsubsxf45D9es5U5VLP1gfQdBow8ramkPZPTJp97NvYKKvGTKSCjttRsTQl&show_text=true&width=500

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Συνελήφθησαν στη Ρόδο τρεις ημεδαποί για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταγγελία

Οι δράστες διέδιδαν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ψευδή αναγγελία σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου

Συνελήφθησαν χθες (22 Μαΐου 2023) το βράδυ στη Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, τρεις ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταγγελία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας οι δράστες διέδιδαν μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ψευδή αναγγελία σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από άγνωστο οδηγό οχήματος χρησιμοποιώντας απεικόνιση επιβατικού αυτοκινήτου πολίτη με αποτέλεσμα τη δυσφήμισή του.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr