Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κω (Ψέριμο και Αστυπάλαια) χαρακτηρίζει ως “προεκλογική φιέστα” τις αναγγελίες για ανέγερση νέου Νοσοκομέιου, ενώ τα προβλήματα με την Δημόσια Υγεία σε όλη τη χώρα και ειδικά στα νησιά να είναι τεράστια, με τις ελλείψεις σε γιατρούς να είναι τραγικές και την κυβέρνηση να υπονομεύει συνεχώς την δημόσια υγεία.

Ακολουθεί το δ.τ.

2/6/2022

“Προεκλογικές φιέστες, την ώρα που η δημόσια υγεία στα νησιά καταρρέει”

Τρία ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να “αντιληφθεί” ο κ. Μητσοτάκης την ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου στο νησί της Κω.

Τρία ολόκληρα χρόνια που οι δομές και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας στα νησιά μας, με προφανείς τις ευθύνες της κυβέρνησης του, υποβαθμίζονται και απαξιώνονται συστηματικά.

Χωρίς καμία σοβαρή μελέτη και δίχως εξασφάλιση χρηματοδότησης εξήγγειλε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την ανέγερση νέου ιδρύματος.

Δεν τον πιστεύει κανείς όμως πια.

Γιατί ούτε ο ίδιος πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, στη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη των πολιτών.

Γιατί το νοσοκομείο της Κω, όπως και των γειτονικών νησιών, είναι χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γιατί δε γίνονται προσλήψεις.

Γιατί τα κενά καλύπτονται με 10ήμερες μετακινήσεις από τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Η πολιτική τους στον τομέα της υγείας, και όχι μόνο, είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τις επιδιώξεις και τη φερεγγυότητά τους.

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που μαστίζει και τα νοικοκυριά των νησιών, οι σκληρές συνθήκες εργασίας που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, η αγωνία και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις του τόπου μας, η αβεβαιότητα για το αύριο των νέων συμπολιτών μας δε βρήκαν απαντήσεις στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

Και δε θα μπορούσαν άλλωστε!

Το αυτοθαυμαζόμενο κυβερνητικό κλιμάκιο που περιοδεύει στα νησιά μας ας είναι σίγουρο για ένα πράγμα.

Η απάντηση που θα πάρουν από τον λαό της Δωδεκανήσου στις προσεχείς εκλογές θα είναι εκκωφαντική!