Σχεδόν τρία 24ωρα πέρασαν από την περασμένη Κυριακή (30/04/2023), από την εξαφάνισξ της 75χρονης Suzan Hart στην Τέλενδο, η οποία πάσχει από άννοια και δυστυχώς οι ελπίδες εξανεμίζονται καθώς περνούν οι ώρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, με την αστυνομία, το λιμανεραχείο και εθελοντές να συνεχίζουν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Η ηλικιωμένη και ο σύζυγός της, κάτοικοι Ελβετίας, ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα διαμένουν σε ξενοδοχείο στην Κάλυμνο και την Κυριακή 30 Απριλίου, αναχώρησε με τον σύζυγο της από το ξενοδοχείο τους για να επισκεφθούν την Τέλενδο για ορειβασία. Η 75χρονη κάθισε σε εστιατόριο, για να περιμένει, όσο ο σύζυγός με έναν φίλο του έκαναν ορειβασία στο νησί και κάποια στιγμή, εγκατέλειψε το εστιατόριο και έκτοτε αγνοείται.

Έχει κοντά καστανά μαλλιά, μπλε μάτια, ύψος 1,55μ και είναι εύσωμη και την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε καφέ καπέλο, γκρι φόρμα τύπου βερμούδα μέχρι το γόνατο, ανοιχτόχρωμη καφέ ζακέτα, γκρι κοντομάνικη μπλούζα, γκρι ορειβατικά παπούτσια και γκρι φούτερ. Φορούσε επίσης και την βέρα της στο χέρι.