Κοινή συνέντευξη παραχώρησαν, ο Έπαρχος Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, μετά το πρόσφατο ταξίδι τους στο Cambell Ohio των ΗΠΑ, καλεσμένοι, μαζί με τον Μητροπολίτη, κ.κ. Παϊσιο, του συλλόγου Καλυμνίων και συγκεκριμένα του προέδρου, Νικόλα Καλουρή.

Η αντιπροσωπεία της Καλύμνου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους ομογενείς της περιοχής αλλά και από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, στα πλαίσια τόσο της Πανκαλυμνιακής συνάντησης, ενώ συμμετείχαν στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου των Καλυμνίων, “Πρόδρομος”. Παράλληλα τονίστηκε το γεγονός για τις επαφές της αντιπροσωπείας με επιχειρηματίες και γενικότερα με ομογενείς σχετικά με μελλοντικές επενδύσεις στην Κάλυμνο, ενώ ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση να ενισχυθούν οι σχέσεις της ομογένειας με την μητροπολιτική Κάλυμνο και ταυτόχρονα να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την διευκόλυνση των διαδικασιών, όταν επισκέπτονται την ιδιαίτερη τους πατρίδα και υπογραμμίστηκε από τον Γιάννη Μαστροκούκο την ίδρυση αντιδημαρχίας αποδήμων, ως σημείο αναφοράς για τους Καλύμνιους που ζουν εκτός νησιού.

Αυτές τις μοναδικές εμπειρίες που βίωσαν τόσο ο νέος Δήμαρχος, όσο και ο Έπαρχος, μετέφεραν σήμερα το απόγευμα σε κοινή συνέντευξη τους στα τοπικά ΜΜΕ, με τους δύο πολιτικούς να εκφράζουν την ικανοποίηση για τα όσα βίωσαν, ενώ έντονη ήταν η συγκίνηση τους, με την επαφή με τους Καλύμνιους που ζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video