Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας η εκδήλωση “Η Ρόδος για τη ζωή”, ύστερα από τρία χρόνια που δεν είχε γίνει λόγω των περιορισμών για την πανδημία, μια εκδήλωση που έχει καταφέρει να «αγκαλιαστεί» από τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες κάθε ηλικίας που συμμετέχουν σε αυτήν μαζικά.

της Νατάσας Παμπρή

Κοσμοπλημμύρα σήμερα στην εκδήλωση «Ρόδος για τη ζωή» (Rhodes for life). Χιλιάδες συμπολίτες μας φορώντας μωβ μπλούζες, κατέκλυσαν την πλατεία δημαρχείου συμμετέχοντας στον αγώνα κατά του καρκίνου. Η παρουσία τους κάθε χρόνο σε αυτή την εκδήλωση, εκπέμπει μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας, σε όσους μάχονται για τη ζωή και τιμά την μνήμη, όσων χάθηκαν από την ασθένεια.

Την παρουσίαση έκανε και φέτος, όπως όλα αυτά τα χρόνια, ο δημοσιογράφος Τέρης Χατζηιωάννου έχοντας για πρώτη φορά μαζί του τη Χαρά Καραθανάση.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δημαρχείου και στη συνέχεια ξεκίνησαν τον αγώνα και το περπάτημα. Φέτος τυπώθηκαν 10.000 μπλουζάκια γι αυτό το σκοπό. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του καρκίνου και με τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις (μπλουζάκια και αναμνηστικά) ενισχύεται κάθε χρόνο με εξειδικευμένα μηχανήματα το νοσοκομείο της Ρόδου.

Τις απονομές του αγώνα στην κατηγορία ανδρών έκαναν ο χρυσός ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδα και ο χρυσός παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Τις απονομές στην κατηγορία γυναικών έκαναν οι: Λίζα Τσοπανάκη, Γραμματέας της ΑΜΚΕ, Φράνσις Νιοτή, Ταμίας της ΑΜΚΕ και η Νάντα Ροχάνι, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Η Ρόδος για τη ζωή”.

Το χάλκινο ομαδικό κατέλαβε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ασκληπειού, το αργυρό ομαδικό το ΓΕΛ Κρεμαστής και το χρυσό ομαδικό το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, που έτρεξε για τον Δημήτρη. 

Ειδικό βραβείο δόθηκε στο Ειδικό Πειραματικό Σχολείο και τη Μαίρη Γιαννισοπούλου και στους μικρούς εθελοντές, Ειήνη, Νεφέλη, Άννα, Αλεξάνδρα, Ζαφείρα, Σάββα, Ορφέα και Ιάσωνα.

Η επιλογή των μηχανημάτων γίνεται ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου μας.

Το μουσικό κομμάτι είχαν αναλάβει το συγκρότημα The passenger group, ενώ όπως κάθε χρόνο συμμετείχε το μουσικό σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Την προετοιμασία, την αερόβια και τις διατάσεις για το ζέσταμα έκανε ο γυμναστής Στέργος Κουπάδης, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, προετοιμάζοντας τους χιλιάδες συμμετέχοντας και δίνοντας παλμό στην εκδήλωση.

Φώτο και video της Ν. Παμπρή από το realvoice995.gr