Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS, φιλοξενούνται 45 μαθητές και καθηγητές από ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Ιταλία και Ισπανία, φιλοξενούμενοι του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου, βρέθηκαν χθες στους χώρους του ΙΕΚ Καλύμνου, για να μυηθούν στην ελληνική και ιδιαίτερα στην Καλύμνικη κουζίνα, από τους εκπαιδευτές και τους μαθητεύομενους του ΙΕΚ

Στο φακό του Πλαμού της Καλύμνου, μίλησαν η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ, Αγγελική Μαραγκού και ο διευθυντής του Δ. ΙΕΚ, Νίκος Τσιούγκαρης, για αυτή την δράση, που στόχο έχει οι ευρωπαίοι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την τοπική πραγματικότητα, εκτός τις θεματικές του προγράμματος, που βρίσκονται στην τελική τους φάση, με πυρήνα την τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης στο ρεπορτάζ, παρουσιάστηκαν τα φαγητά που ετοίμασαν οι σεφ – εκπαιδευτές του ΙΕΚ, οι οποίοι μίλησαν στο φακό και εξήγησαν τα μυστικά της καλύμνικης γαστρονομίας, όπως φύλλα, ρεβύθια, καβουρμάς αλλα και γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκο, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν και την διαδικασία της προετοιμασίας όλων αυτών των εδεσμάτων.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ, αποδείχτηκαν πολύ καλοί οικοδεσπότες και έχουν φροντίσει οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές να μπορέσουν μεσα σε λίγο χρόνο, να έρθουν σε επαφή με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου, καθώς και με την καθημερινότητα.

Μετά την γαστρονομική εμπειρία, ακολούθησε ο μπουφές με όλα αυτά τα εδέσματα και στη συνέχεια οι ευρωπαίοι μαθητές αλλά και τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ και του ΙΕΚ, γλέντησαν με τη ψυχή τους, με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η διεύθυνση του σχολείου αλλά και του ΙΕΚ.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video