Από την Ι. Μητρόπολη, δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Εορτασμού του Αγίου Σάββα του “Εν Καλύμνω Ασκήσαντος”, το διήμερο 1 και 2 Απριλίου

Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Το Εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 7:30΄ απογευματινή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, παρουσία του Ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ώρα 9:30΄ μ.μ. έως 2 πρωϊνήν, θα τελεσθεί  Ιερά Αγρυπνία, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Την πρωΐαν της Κυριακής και ώρα 7:00΄ π.μ. θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντων  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα και θα τελεσθεί δέηση προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων.

Το εσπέρας και ώρα 5:30΄ μ.μ. θα ψαλεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων ενώπιον της θαματουργού Εικόνος του Αγίου Σάββα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως