Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση του έργου εγκατάστασης του νέου δικτύου ύδρευσης από το ΙΚΑ, μέχρι την Ανάσταση και θα ακολουθήσει η δεύτερη μέχρι τον Άγιο Μάμμα, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το έργο που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με τις εκσκαφές από το ΙΚΑ μέχρι την Ανάσταση, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, με την την τοποθέτηση τσιμέντου, ενώ από αύριο θα γίνεται κανονικά η κυκλοφορία στο τμήμα του δρόμου, που δεν διακόπηκε βέβαια αλλά γίνονταν με μεγάλη προσοχή.

Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε στον Παλμό της Καλύμνου ο υπεύθυνος επιβλέπων του συνεργείου της ΔΕΥΑΚ, Γιώργος Σφουγγαριστος, θα ξεκινήσει το τμήμα του έργου από Ανάσταση μέχρι Άγιο Μάμμα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει για την κυκλοφορία και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο θα είναι περίπου μία εβδομάδα.

Να επισημανθεί πως το έργο που εκτελείται από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, αφορά την αντικατάσταση του δικτύου σωλήνων αμιάντου με νέο, με την μέθοδο του bypass να διοχετεύεται το νερό στο νέο δίκτυο, ώστε να μην παρουσιαστούν οι εικόνες του καλοκαιριού, που όλη η περιοχή μέχρι το Λαφάσι έμενε χωρίς νερό επί μέρες.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video